Gość Iwona Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 W środę 2 lipca 2014 r. miałam zabieg usunięcia gruczolakowłokniaka z piersi. Rana dobrze się goi, lecz zauważyłam zdrętwienie skóry w jej okolicach. Skóra jest lekko zaczerwieniona (wokół tego zaczerwienienia mam lekkiego siniaka, domyślam się że to po operacji) i w momencie dotyku ledwo go czuję. Czy to normalne? Od operacji upłynęło niewiele czasu i zastanawiam się czy nie za wcześnie panikuję. Wizytę kontrolną mam za 1,5 tygodnia i nie wiem, czy zaczekać do tego czasu, czy udać się wcześniej do lekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iwona Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Są to normalne objawy po zabiegu. Wszystko się unormuje. Jest to normalne. Jak się wszystko zagoi- kup maść contratubex. Pamiętaj aby nosić biustonosz aby rana pod wpływem ciężaru piersi nie rozszerzyła się. Do lekarza nigdy nie zaszkodzi pójść ale wyznaczony termin wydaje się optymalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iwona Opublikowano 6 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Dziękuję za odpowiedź. Biustonosz według wskazań lekarza będę nosić 2 tygodnie dzień i noc. Maść oczywiście zamierzam kupić, chociaż ranę mam pod pachą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi