Gość SIWA Opublikowano 1 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Biopsja cienkoigłowa piersi wykazała: tumanndex nikły fragment tkanki tłuszczowej oraz płaty komórek przewodniowych bez cech atypii i makrofagi - w rozproszeniu. Co oznacza ten wynik w przełożeniu na bardziej zrozumiały dla mnie język? Czego mogę się spodziewać na wizycie u onkologa? Skieruje mnie na jakieś dalsze badania czy coś gorszego? Z góry dziękuję za pilną odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 W badaniu cytologicznym po biopsji guza sutka brak cech nowotworu. Makrofagi w bioptacie mogą sugerować guz typu zapalnego. Interpretacją i dalszą decyzją co do postępowania musi zająć się lekarz, który kierował na badanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SIWA Opublikowano 2 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi