Gość Damian Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Witam proszę o pomoc wczoraj z dziewczyna postanowiliśmy potrenować zapasy na żarty przy energicznym podnoszeniu jej do góry coś mi strzeliło w prawym boku nad ostatnim żebrem zaczęło bolec i coś jakby nad nim przeskakiwało do tego dochodzi ostry ból w tym miejscu nie mogę nic podnosić nawet kaszleć jutro mam jechać na prześwietlenie jak myślicie co to może być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 czy ten bol jest przy pelnym, mocnym oddychaniu?kiedy nabierasz powietrza do pluc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damian Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 No tak jest ale nie tak intensywny np gdy leże i sie przekręcam albo gdy coś poodnoszę i to coś przeskoczy wtedy jest nie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 czy jestes w stanie policzyc ktore to zebro od dolu? kiedy dotykasz, wciskasz je to boli bardzo? Moze lepiej jedz do szpitala i zrob rtg klatki piersiowej. Moj znajomy 3dni nie zdawal sobie sprawy ze ma zlamane zebro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Być może doszło do złamania żebra. Jednak nie da się tego określić konkretnie bez badania bezpośredniego i zdjęcia RTG żeber. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Damian Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 No to jest pierwsze albo drugie żebro od dołu i owszem boli bardzo gdy dotykam a z tym szpitalem to jutro i tak jadę zrobić prześwietlenie po prostu chciałem zapytać się tutaj na forum co o tym wy sądzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 23 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 To zrob jutro to rtg bo uwazam ze masz typowe objawy zlamania. Chyba ze masz mocno obite. Jesli rano wstaniesz i bol bedzie silniejszy niz dzis to nie czekaj tylko jedz do tego szpitala. 3maj sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi