Gość Barbara P. Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Witam wczoraj miałam mały wypadek na rolkach potknęłam się i wywróciłam, Prawa noga w kostce strasznie zaczęła bolec i widoczna jest opuchlizna. Pojechałam na pogotowie i po prześwietleniu RTG stopy i badaniu lekarz zalecił ograniczenie chodzenia z elewacją kończyny opaskę elastyczna na dzień krem i tabletki na opuchliznę. Zastanawiam się tylko czy przy takim urazie nie powinna zostać założona szyna lub gips. Może miał ktoś podobnie lub ktoś kto zna się w tym temacie mógł by odpowiedzieć jak to jest bo nie wiem czy nie powinnam się udać do poradni chirurgicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Skoro chirurg wykluczył złamanie, zwichnięcie, skręcenie w stawie czy też uszkodzenie tego stawu to nie ma potrzeby unieruchomienia gipsowego. Badanie fizykalne i RTG stopy jest wystarczające, aby dokładnie ocenić uraz stopy i rozpoznać zapewne w Pani przypadku tylko stłuczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi