Gość Drapiezna Opublikowano 13 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Dzien dobry. Mam pytanie. Skręciłam 6 dni temu staw skokowy prawy. Na pogotowiu lekarz zalecil stabilizator.Nosilam go 3 dni ale stan nogi sie pogorszyl, noga mocna opuchla i zrobil sie krwiak. Od 4 dni mam gips zalecony na 3 tygodnie. Lekarz chirurg przepisal mi zastrzyki Fraxiparine po ktorych mam siniaki.Czy to dobrze? Czy powinnam jeszcze cos stosowac np.wapn, witamina D3,magnez? Mam 25 lat i to juz jest 13 gips z kolei..przeraza mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zastrzyki z heparyny drobnocząsteczkowej na pewno trzeba stosować w przypadku unieruchomienia kończyny dolnej. Siniaki w miejscu podawania zastrzyków być może powstają w skutek ich złego podawania (częsty błąd opróżnianie ampułkostrzykawi z powietrza). W przypadku nawykowego zwichnięcia w stawie skokowym do rozważenia w trybie planowym leczenie operacyjne. O tym jednak musi zadecydować prowadzący ortopeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi