Gość tomaa007 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Witam, podejrzewam u siebie naderwany prawy triceps kiedyś chodziłem na siłkę i wydaje mi się że za bardzo nadwyrężyłem ten triceps. Ogólnie nie czuje bólu ale na przykład przy zamachu ręki np tak jak płynie się kraulem czuje tak jakby ucisk gdzieś w okolicach tricepsu. W domu znalazłem jakąś końską maść ale nie pomagało, teraz kupiłem sobie neo capsiderm ale ją można stosować tylko przez 2 dni a potem trzeba odczekać 14 dni więc wątpię że mi pomoże. Jak takie coś wyleczyć może są jakieś lepsze maści na ten naderwany triceps albo może jakiś basen w ostateczności zostaje lekarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Są żele, maści przeciwzapalne i przeciwbólowe dostępne bez recepty stosowane np. w stłuczeniach mięśni, bólach kostno-stawowych. Proszę zastosować takie leki przez tydzień i odciążyć całkowicie ten mięsień. Jeśli to nie poskutkuje to radzę w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z lekarzem najlepiej ortopedą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomaa007 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Stosuję neo capsiderm od 2 dni. Na ulotce pisze że po 2 dniach stosowania trzeba odczekać aż 14 dni do ponownego zastosowania, muszę tyle czekać ? nie mogę wcześniej ? W opiniach czytałem że po tej maści bardzo piecze skóra mnie tam to jakoś nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi