Gość radek113 Opublikowano 30 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2014 Równo tydzień temu stłukłem kolano. Autobus przyhamował i z duzym impetem uderzyłem zgiętym kolanem w jakis element. Pierwsze 3 dni opuchlizna była tak duża ze na skórze porobiły mi się rozstępy. Przez cały tydzień obkładam lodem i smaruje żelami. Postęp jest - nogę w kolanie mogę już zginać. Jednak przy chodzeniu czuj kłucie, lub gdy z pozycji siedzacej przyjdzie mi nagle wstanąć (wtedy kłujący ból mija po około 30 sekundach). Generalnie boje się że jest to coś poważniejszego niż na izbie przyjęc mi powiedziano (powiedziano ze to stłuczenie i nie ma sensu robic RTG). Dziś zrobiłęm zdjecie RTG jednaj nie miałem czasu już skonsultować z ortopedą.Dlatego proszę o opinie Państwa, ponieważ do ww wybiore się dopiero w poniedziałek. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/436159d8651742f7.html Z pozdrowieniami Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elaelaelaeee... Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Na RTG niewiele widać (w sensie ogólnie), bo tylko struktury kostne i ew. jakieś większe krwiaki, a chrząstek, łąkotek, więzadeł nie widać. W diagnostyce urazów kolana najlepsze byłoby MRI, albo chociaż USG (wiem, bo sama mam problemy z tym stawem i RTG zwykle nic nie pokazuje). Życzę zdrowia, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi