Gość Ewelinka Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Jezeli ktos moze mi odpowiedziec :) Badanie wykonano w sekwencjach SE TSE w czasach T1 T2 zaleznych SPIR SPAIR w trzech plaszczyznach Wiezadła krzyzowe poboczne wiezadło rzepki sciegno miesnia czworoglowego uda w MR bez zmian Chrzastki stawowe o prawidlowej grubosci i obrysach bez ubytkow Niewielka ilosc plynu przy rogu tylnym łakotki przysrodkowej oraz przysrodkowo od glowy strzałki.Poza tym łąkotki bez zmian zwyrodnieniowych i pourazowych. Nerw strzałkowy wspolny o sr 5,5mm bez cech ucisku z zewnatrz Niewielka iloswc plynu w jamie stawowej struktury dołu podkolanowego prawidłowe w badaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 13 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 Ale nie zadała Pani pytania. Wynik rezonansu świadczy tylko o niewielkim stanie zapalnym w zakresie stawu kolanowego (o czym świadczy niewielka ilość płynu). Poza tym struktury kolana w zakresie normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewelinka Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 dziekuje bardzo za odpowiedz pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewelina Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Prosze mi jeszcze odpowiedziec czy dretwienie nogi i nocne palenie oraz brak czucia po zewnetrznej stronie łydki sugerowac moze ten mały stan zapalny ? Jestem po operacji kregoslupa z uzyciem implantow i po zrobieniu emg tej chorej konczyny mam stwierdzone uszkodzenie nerwow korzeniowych w tym L5 Jestem tez diagnozowana w kierunku Sm Lekarze nie bardzo wiedza wlasnie co jest powodem tych dolegliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi