Gość Leszek Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Miałem Naderwane więzadła w kolanie(taka diagnoza) piszczelowe poboczne. 3tygodnie w gipsie po czym zdjęcie gipsu i orteza na kolejne3 tyg.podczas gipsu brałem zastrzyki antyzakrzepowe.przy ortezie lekarz mówił że nie trzeba już . nogę mam w ortezie unieruchomioną w koncie 10stopni.zauwazylem lekko opuchnięte okolice kostki.czy to normalne?czy przez brak tych zastrzyków?proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Radzę jeszcze raz skonsultować się z prowadzącym ortopedą. Objawem takiego obrzęku stopy może być źle dobrana lub założona uciskająca orteza (powodująca utrudniony odpływ żylny) albo też być może i zaczynająca się zakrzepica żylna. Musi to zweryfikować ortopeda prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leszek Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Dziś rano wstałem i się opuchlizna zmniejszyła a na wieczór znowu lekko ale mniej niż wczoraj czyli to chyba nie wina zakrzepicy jakiejś tylko na wieczór zawsze tak się dzieje tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Leszek Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Tak???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi