Gość taktak Opublikowano 2 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2014 Witam, 5 tygodni temu złamałem śródręcze II prawej ręki. tydzień później miałem operacje. Krótko mówiąc kompletnie się nie udała. od operacji nastąpiło przesunięcie. obecnie sytuacja wygląda jak na załączonym obrazku. czy powinna być wykonana druga operacja? myślę o operacji prywatnie. http://www.tinypic.pl/d17szkwnk59z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 O tym czy należy ponownie operować powinien zadecydować ortopeda prowadzący. Rzeczywiście przemieszczenie odłamów kostnych jest duże i zespolenie wewnętrzne słabo je utrzymuje dlatego zapewne konieczne będzie reoperacja celem przyspieszenia gojenia. Są ośrodki zajmujące się chirurgią tylko ręki. Może warto byłoby takiego ośrodka poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi