Gość Joanna Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Witam. Jestem 2 tygodnie po operacji wyrostka. Jw. miałam Ostre zgorzelinowe zapalenie wyrostka robaczkowego w położeniu zakątniczym i Zapalenie otrzewnej. Jestem pracownikiem fizycznym (dźwiganie jest nieuniknione). Zwolnienie *poszpitalne* jest 2 tygodniowe. I tutaj rodzi się pytanie: czy jest szansa że zostanie ono przedłużone? Rana goi się prawidłowo, ale pod skórą wyczuwam dość spore zgrubienie. I jeżeli chodzi o dietę lekkostrawną, jak długo po za biegu trzeba ją stosować? z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majka Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 powinnaś pójść do kontroli do poradni chirurgicznej pewnie dostałaś skierowanie przy wypisie. Zawsze można poprosić o dalsze zwolnienie. To jeszcze zależy jaki rodzaj pracy wykonujesz. Jeśli fizyczna- to dwa tygodnie to trochę mało. Ja dostałam miesiąc. I przez miesiąc miałam utrzymywać dietę lekkostrawną. Przyznam, że po tym miesiącu i wdrażaniu dawnej diety pojawiły sie lekkie sensacje jelitowe. Tak że lepiej nie szarżować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi