Gość YZ Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Witam, jakieś 1,5 miesiąca temu doznałem kontuzji lewego kolana. Podczas biegu strzeliło mi coś w kolanie. Na początku z bólu nie mogłem ruszać nogą, ale adrenalina te sprawy jakoś doszedłem do domu. Wieczorem pokazał się widoczny obrzęk kolana. Nie mogłem wyprostować i zgiąć nogi. popełniłem błąd bo do rodzinnego poszedłem dopiero po 2 tygodniach. miałem robione rtg ale nic nie wykazało. 2 tyg temu ortopeda zrobił mi punkcję. wyciągnął 1.5 strzykawki krwi, co pewnie oznacza, że coś mi w kolanie pękło. lekarz przypisał mi tabletki flexove i saszetki aulinu. po punkcji zaczęło strzelać mi w kolanie podczas chodzenia (czasami częściej, czasami rzadziej). dodam, że do tej pory nie mogę zgiąć nogi z powodu obrzęku. ostatnio próbowałem biegać ale poczułem ból w kolanie i automatycznie ugięło mi się kolano. wizytę u ortopedy mam dopiero pod koniec maja i tu kieruję pytania jakie powinno być dalsze postępowanie. jakie badania powinienem wykonać. i co tak naprawdę może mi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość łukasz Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Rezonans magnetyczny. Koszt badania ok 580 zł prywatnie ale są teraz promocję 50% więc 260 zł. Po tym badaniu wszystko będziesz wiedział czarno na białym a później radzę z wynikami do prywatnego ortopedy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotr Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 popieram przedmówce nie ma co czekać, opuchlizna może sie utrzymać kilka tygoniu.Należy zrobić rezonans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi