Gość gosia121206 Opublikowano 22 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Złamałam V kość śródstopia na początku lutego - gips na 4 tygodnie. Po tym czasie 0 zrostu, a dodatkowo lekarz zapisał mi lek na osteoporoze (mam 23 lata) w dawce 3x silniejszej niż zwykła zalecana. Po 6 tygodniach 0 zrostu, a dodatkowo lekkie przemieszczenie kości. Na moje watpliwości, czy w związkuz tym stopa nie zrośnie się krzywo, lekarz odpowiedział, że *kiedyś się zrośnie* i *natura na pewno wszystko wyrówna*. Zdecydowałam się na wizytę prywatna u innego specjalisty, chciałabym wiedzieć czy warto starać się o skierowanie na operacje? Zalezy mi na rozwiązaniu które zapewni mi szybszy powrót do formy, czy istnieją jakieś przesłanki kwalifikujące do operacji? Czy brak zrostu i lekkie przemieszczenie sa warunkiem wystarczającym do kwalifikowania się do operacji? Co może zapewnić mi szybszy powrót do formy - operacja, czy kolejne tygodnie w gipsie? Boje sie, że trzymanie nogi w gipsie przez kolejne tygodnie może przyniesc wiecej szkód, jesli wciaz nie nastapił zrost i wydluzy czas mojej rehabilitacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi