Gość monika Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Choruję na refluks żołądkowo przełykowy , gastroskopię robiłam kilka lat temu więc nie wiem jaki jest stan mojego żołądka na dzień dzisiejszy , niestety od jakiegoś czasu mam zaburzenia lękowo depresyjne na które dostałam lek setaloft. Nie poinformowałam lekarza o moich problemach z żołądkiem a w ulotce przeczytałam ,że lek może powodować nawet krwawienia z żołądka , boję się go zażywać ,może powinnam poprosić lekarza o zmianę leku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Nie ma powodów do obaw. Ten lek na pewno nie powinien wywołać aż tak poważnych następstw ubocznych zwłaszcza u Pani, gdzie wykryto jedynie refluks, a nie jakieś poważne owrzodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi