Gość Seveir Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Witam W piątek (23.02) wychodząc z busa skręciłem staw kolanowy. W niedzielę udałem się na SOR, gdzie lekarz rozpoznał *Skręcenie i naderwanie innych, nieokreślonych części kolana*. W informacjach wstępnych napisał: *Uraz kolana lewego. Kolano stabilne, balotująca rzepka. Ból w okolicy szczeliny przyśrodkowej stawu.* Z kolana upuścił 30 ml krwi, po czym został mi założony gips. Prawdopodobnie zanim zdążył zaschnąć złamałem go, gdy wiązałem buta (pierwszy raz miałem gips i nie wiedziałem jak długo tężeje). Lekarz zalecił wizytę kontrolną po 10 dniach. Przechodzę do pytania: Czy warto chodzić w złamanym gipsie, kiedy minimalnie usztywnia mi kolano czy może lepiej będzie, jeżeli będę używać stabilizatora? Dodam, że w domu posiadam stabilizator Neox K-08. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbyluz Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Hej kolego a to masz gips czy szynę ?? Mailem cos podobnego i radze ci udać sie do dobrego ortopedy niestety początkowo było ciężko sie dostać do dobrego lekarza ale mi sie udało tylko problem w tym ze caly czs mnie kierował na jakieś tam badania.... wiec uznalem ze warto isc do kogos innego ... poszedłem prywatnie i okazalo sie ze trafiłem do ordynatora oddziału ortopedycznego i popatrzyl poruszal i kazal sie zglosci z tym do szpitala jak najszybciej .... miał racje mialem zmiarzdzana łękotkę zerwane wezadla naciągnięte ścięgna i oderwała sie chrząstka ... masakra miałem 2 operacje jedna na otwartym a 2 artroskopia w odstępie 3 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seveir Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Dzięki Zbyluz za szybką odpowiedź. Lekarz założył mi szynę z gipsem (nie znam się) :) Moja noga nie wygląda na poważnie uszkodzoną. Lekarz na konsultacji zginał mi nogę od pełnego zgięcia do pełnego wyprostu i jedyne co mnie bolało to wewnętrzna strona kolana, nic nie blokowało ruchu. Nie znam na tym w ogóle, ale mam na dzieję, że to nic poważnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi