Gość Vendetta Opublikowano 13 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Witam Odebrałem wyniki prób wątrobowych: AIAT - 36,7 przy normie 45 ASPAT - 29,7 przy normie 35 GAMMA GT - 407,7 przy max 55 CHOLESTEROL CAŁKOWITY - 246,7 przy max 190 TRÓJGLICERYDY - 272,2 przy max 150 , dodam iż od 3 tygodni jestem nie pijącym na odwyku alkoholikiem. Miał ktoś podobne - czekam na USG. Mam nadzieję, że to jeszcze nie marskość a tylko zapalenie czy stan przejściowy po alkoholizmie. Mam dopiero 30 lat i nadszedł już czas ogarnięcia się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vendetta Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Już po USG wątroba jest jeszcze w stanie odwracalnym - stłuszczenie i powiększenie. Zobaczymy za jakiś czas. Po jakim czasie powinienem powtórzyć badania? Ile regeneruje się wątroba po kilku miesięcznych eskapadach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi