Gość ela Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Proszę specjalistę o poradę jaki będzie najskuteczniejszy sposób leczenia. Wynik MRI: Bocznie opadający wyrostek barkowy łopatki z umiarkowaną stenozą podbarkową z uciskiem na ścięgno mięśnia nadgrzebieniowego. Tendinopatia ścięgna mięśnia nadgrzebieniwego z pogrubieniem przyczepu ścięgnistego i podwyższeniem jego sygnału. Obszary mikrouszkodzeń o wysokim sygnale w miejscu przyczepu. Mikrotorbielki okolicy guzka większego głowy kości ramiennej. Obraz zmian zwyrodnieniowych - tendinosis ścięgna mięśnia nadgrzebieniowego - typ II uszkodzenia. Reszta ramienia bez zmian. Jest to prawe ramię, a ja jestem kobietą i mam problem z zadbaniem o wygląd ( pomijając dolegliwości bólowe). Trwa to już 6 miesięcy i i mam tylko skierowanie na rehabilitację (10 dni), której termin przypada na czerwiec. MRI zrobiłam sama, bałam się jeszcze bardziej uszkodzić bark rehabilitacją z góry dziękuję za poradę ela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Art Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Po poradę to trzeba się do ortopedy zapisac, może blokadę zdobi albo skieruje na zabiegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ela Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Witam, u ortopedy to już byłam nawet u dwóch. Jeden zaleca operację, a drugi ten na fundusz rehabilitację. I dalej nie wiem co robić i kto ma rację. Chyba wybiorę się do trzeciego. Szczerze mówiąc liczyłam właśnie na poradę ortopedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi