Gość Mati1234 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Witajcie. Jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość gdyby coś było nie tak w moim wątku ale wracając do sprawy... Otóż pod koniec listopada miałem wycinany wyrostek robaczkowy ropny (ostatni weekend listopada), był usadowiony w dziwnym miejscu i rana którą mam jest wielkości 5-6 cm. Jem już normalnie, nie mam problemów z stolcem ani z jelitami,powróciłem do normalnego trybu życia. Jednak niepokoi mnie jedna rzecz, kiedy będę mógł wrócić do grania w piłkę nożną. Jestem osobą młodą, która czynnie uprawiała ten sport w klubie piłkarskim. Chirurg wypisał mi zwolnienie z w-f do konca lutego ale powiedział że może będę mógł wcześniej zacząć biegać/lekko trenować i właśnie o to chciałbym się zapytać, kiedy mniej więcej i od czego jest to zależne. Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Po około 2 miesiącach będzie można już powoli obciążać mięśnie powłok brzusznych (lekki trening). Po 3 miesiącach pełne obciążenie mięśni. Głównie okres rekonwalescencji zależy od wielkości rany pooperacyjnej (uszkodzenia powłok brzusznych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi