Gość asd Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Od 2 dni biorę zastrzyki Fragmin 5000 mam skręconą kostkę. Tak się składa że jutro mam urodziny i mam pytanie czy jeśli jutro bym nie wziął zastrzyku to wieczorem można wypić jakiś alkohol? Jeśli tak to jakie to mogą być ilośći? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Radzę wziąć zastrzyk, a nie przerywać terapii profilaktyki przeciwzakrzepowej. A wypicie 2-3 lampek wina nie powinno zaszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asd Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2013 Mam znajomą pielęgniarkę i powiedziała mi, że te zastrzyki są przeważnie dla starszych ludzi a nie dla 20 letniej osoby i że to wymysł lekarzy (czasami mają kasę z tego że przepisują konkretne leki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrt Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Bo pielęgniarki to są zawsze najmądrzejsze. 20 letni ludzie też umierają na zatorowość - wystarczy że ktoś ma predyspozycje genetyczne, np czynnik V Leiden. Co jak co ale leki przeciwzakrzepowe to nie jest jakieś widzimisię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi