Gość umka Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Witam, jakis czas temu około sierpnia, pojawił mi się na wewnętrznej stronie łokcia guz, chyba guz, który ciagle rośnie i okropnie sterczy. zdiagnozowano u mnie cieśn nadgarstka i łokieć tenisty, brałam blokady w łokieć, w tej chwili czekam na operacje nadgarstka, ale co z tym łokciem...? Czy narośl na łokciu (twarda,kostna) może mieć związek z nadgarstkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 To całkiem niezależna sprawa. Proszę w tej sprawie bezpośrednio skonsultować się z ortopedą. On zbada bezpośrednio i określi czym może być zmiana. Może konieczne okaże się wykonanie RTG i/lub USG łokcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość UMKA Opublikowano 28 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Dziękuje za wypowiedz. USG wykonałam, niestety takie badanie nie określiło struktury guza, gdyż jest on naroślą kostną, twardą. Wykonam także RTG, które być może więcej wyjaśni. Martwię się, ponieważ zmiany w łokciu zauważyłam w sierpniu, w ciągu tych kilku miesięcy guz zwiększył się dwukrotnie. Oczywiście na pewno panikuje, ale do tego dochodzi okropny promieniujący ból i drętwienie 2 ostatnich palców. Martwię się też, czy taka narośl kostna może być jakąś złośliwą zmianą? Skąd w ogóle coś takiego u młodej osoby, nie obciążonej genetycznie, aktywnej fizycznie w dodatku bez urazów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi