Gość chora17 Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Witam mam 17 lat i od 2 lat męczę sie z bólem kolana. 2 lata temu mialam artroskopie lewego kolana i mialam zespół fałdu przyśrodkowego. Po zabiegu mialam rehabilitacje ale nie pomogła bo kolano nie było w pełni sprawne nie mogłam do końca go zginać. Na pół roku zapomniałam o problemach z kolanem. Na wakacje znowu zaczeły sie bóle nie mogłam chodzic. Przez 2 miesiące chodziłam o kulach potem w szpitalu lekarz powiedział że to kolano skoczka i potrzebna jest rehabilitacja. Chodziłam na zabiegi ale wraz nic nie pomogło wiem że przy tym schorzeniu potrzeba czasu. Zapisałam sie na kolejne i mialam ćwiczenia i po tych ćwiczeniach pogorszyło mi się. Znowu zaczełam chodzić o kulach a ból byl nie do zniesienia. Miałam rezonans magneczny i wyszło ze jest niewielkie ognisko zapalenia obwodowego szpiku kości udowej. I lekarz powiedział że to zapalenie kości. Dostałam jakieś tabletki przeciwbólowe, które wogóle nie pomogły. Lekarz skierował mnie do poradni zapaleń kości i do poradni leczenia bólu. W poradni leczenia bólu lekarz powiedział że on nie ma co leczyc bo te zapalenie jest normalne i odesłał mnie do psychologa. Noga mnie boli najbardziej kość udowa. Noga bardzo mi schudła i mam problemy z poruszaniem się. Nie wiem co robić cały czas siedzę w domu bo nie mam siły sie ruszyć. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość art Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Co powiedział psycholog ? W leczeniu bólu niektóre leki psychatryczne mają bardzo dobre właściwości analgetyczne ze względu na działanie na receptory bólowe ośrodkowe. NAprawde radze zgłosić się do psychologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chora17 Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Ale w poradni leczenia bólu odeslal mnie to psychologa bo powiedzil ze oszukuje i ze nie mialo prawa mnie tam wogole bolec. Wedlug niego to wszystko sobie wymyslulam a te zapalenie co mi wyszlo na rezonansie ze to jest normalne w moim wieku. Ale nie chce mi sie wierzyc ze te zapalenie jest normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi