Gość ewciakra Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Witam.Jestem 4 doby po laparoskopii wyrostka robaczkowego po wyjściu ze szpitala gorączkuje.Miałam robione USG gdzie wyszło że mam ściany przykątnicznego odcinka jelita pogrubione do 5-6 mm.Po za tym w okolicy krętniczo-kątniczej ilość płynu 3mm oraz pojedynczy węzeł chłonny zmieniony zapalnie dł 10mm.Dostałam antybiotyk Dalacin c.Czy to wystarczy czy istnieje ryzyko jeszcze jakis większych powikłań. Czy mogę być jeszcze raz operowana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Na pewno taki stan nie wymaga ponownej operacji. To typowe zmiany w zakresie jamy brzusznej w tak wczesnym okresie po operacji wycięcia zmienionego zapalnie wyrostka robaczkowego. Nie ma powodu do niepokoju i obaw. Wystarczająca jest w takim przypadku antybiotykoterapia, która spowoduje całkowite wycofanie się stanu zapalnego w zakresie jamy brzusznej. Proszę być pod stała kontrolą chirurgiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi