Gość niespokojna Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Dzień dobry mam pytanie odnosnie tego ile moze utrzymac sie ból hemoroidów? zaczynac od poczatku to posiedzialam na zimnym i wyskoczył mi bardzo bolesny leczyłam sie przez tydzien sama masciami czopkami tabletkami dih i nic po tyg poszlam do lekarza bo stwierdził stan zapalny dostalam antybiotyki czopki distreptaze i mialo ustapic. po tygodniu od stosowania distreptazy i antybiotyku poprawa nieznaczna, Cały czas odczuwam ból i na odbycie mam twarda kuleczke z fioletowa zyłą. Prosze o pomoc czy to samo zejdzie czy dalej czeka mnie lekarz Lecze sie juz 2 tydzien a bol nie ustepuje jedynie w nocy mam spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Radzę w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z chirurgiem najlepiej proktologiem. Takie objawy świadczą o wykrzepieniu żylaka/ów odbytu. Trzeba włączyć odpowiednie leczenie - antybiotyk i distreptaza raczej w takim przypadku jest mało skuteczna. Trzeba włączyć odpowiednie leczenie, a w ostateczności jeśli objawy nie ustąpią trzeba leczyć operacyjnie. O tym jednak zadecyduje chirurg po bezpośrednim badaniu. Z reguły przy skutecznym leczeniu dolegliwości bólowe związane z hemoroidami ustępują w przeciągu tygodnia góra dwóch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi