Gość rikg Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Dzień dobry W lipcu uległem upadkowi na rowerze w wyniku , którego doznałem złamania nasady dalszej kości ramiennej prawej oraz doszło do porażenia nerwu promieniowego (według ordynatora 95*% na odzyskanie pełnej sprawności). Posiadam na płycie zdjęcia tego złamania przed operacją i po operacji.Operację miałem 17.07.2013 a ze szpitala wyszedłem 23.07.2013r. Zastosowano leczenie płytką LCP i noszę tę rękę w szynie gipsowej.Po 7 dniach zgłosiłem się do Poradni Ortopedycznej w/g zaleceń. Zdjęto mi szwy. i kazano wykonywać serię ćwiczeń rozciągających. W razie potrzeby mogę wysłać na maila zdjęcia (mam je na płycie CD). W związku z tym mam pytanie: 1.kiedy mogę rozpocząć rehabilitację i z jakich zabiegów mogę skorzystać żeby jak najszybciej zaczął działać nerw 2.jakie leki zastosować w tym celu (obecnie przyjmuję urydynox i vitrum calcium, wcześniej milgamma i nivalin) Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paweł Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2013 Miałem otwarte złamanie II stopnia trzonu kości ramiennej z porażeniem nerwu promieniowego prawie 2 lata temu. Sprawa była bardziej skomplikowana ponieważ uszkodzone miałem także pozostałe kończyny. Sytuacja wyglądała tak że nosiłem gips przez 13 tygodni. Miałem zagipsowany drut w gipsie a na nim były zawieszone gumki, palce były w tych gumkach tak by były cały czas wyprostowane. http://emedyczny.pl/p/10/15662833/aparat-thomasa-mn600-emo-ochrona-nadgarstka-stabilizatory-i-ortezy.html Tak to mniej więcej wyglądało. Po ściągniecie gipsu mogłem unosić dłoń choć nie do samego końca. Pełna sprawność dłoni wróciło po około 4-6 miesiącach nie pamiętam już dokładnie. Jeśli chodzi o rehabilitacje to niestety mnie omineła z powodu innych problemów, ale ręka działa bardzo dobrze, nie licząc tego że nie mogę się podciągnąć na drążku bo czuje jak by płyta miała się oderwać. Brałem milgamme i nivalin, jak dla mnie ten pierwszy lek był o wiele lepszy, natomiast ten drugi do niczego. Zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi