Gość natuś Opublikowano 13 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2009 Witam. Mam 18 lat, od 2 mam stale niski poziom cholesterolu ostatnio 75 (norma 120-200). Lekarz nakazał wykonanie usg jamy brzusznej- wszytko ok, jedynie pęcherzyk żółciowy obkurczony (ale radiolog nie zaobserwował poszerzenia przewodów żółciowych) i lipidogramu. Próby wątrobowe wyszły w granicy dolnej, cholesterol ogólny 88, LDL 49, HDL 31. Natomiast poziom trójglicerydów dość wysoki- 130 (norma 35-165). Może mi się wydaje, ale chyba poziom 3glicerydów powinien być niższy od poziomu cholesterolu. Czy taki dziwny wynik może być możliwy i na co ewentualnie wskazywać. pozdrawiam *) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Taki wynik może się pojawić. Mieści się on w granicach normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi