Gość Kozi1997 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Witam Państwa Otóż gdy miałem 12 lat stwierdzili mi chorobę Osgooda-Schlattera i niestety musiałem skończyć z piłką nożną oraz karate */ Teraz gdy mam 16 lat ,chciałbym znowu grać w piłkę w moim klubie piłkarskim ,gdyż otrzymałem propozycję. Przez ten czas ortopeda zalecił mi pływanie oraz rower ( mam również lekko skrzywiony kręgosłup)- jeżdżę codziennie po minimum 20km dziennie, często się zdarza że i ponad 50 km przejadę. Przez 1.5 roku miałem absolutny zakaz uczestniczenia na w-fie. Później uczestniczyłem ,lecz byłem zwolniony ćwiczeń takich jak skakanie, bieganie powyżej 100m. Miałem również laser i coś z magnetyzmem związane (przepraszam za nie profesionalną nazwę ,lecz nie moge sobie przypomnieć) Ostatnio ,aby *sprawdzić* czy już mogę biegać przebiegłem się około 1km i nic mnie nie bolało ,więc myślę że choroba w jakimś dużym stopniu zniknęła. Na rowerze nic mnie nie boli ,a nie oszczędzam się (jadę na tyle ile mi sił starczy ) - oczywiście z powodu choroby nie skaczę na nim. Teraz pytanie do Państwa ,co o mnie sądzicie ? Czy mógłbym grać ? Czy lepiej iść do ortopedy niech on mnie *obejrzy* i stwierdzi ? (dawno u niego nie byłem z jakiś rok) Proszę i dziękuje o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sławek Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Witaj. Najlepiej zasięgnąć opinii ortopedy, tym bardziej że dawno nie byłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi