Gość Marcin1989 Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Witam. Mam 23 lata i od jakiegoś czasu mam problem z zawrotami głowy. MRI głowy wyszło ok, ale robiono mi RTG szyi i wyszło mi że mam: -Rotacja kręgów szyjnych -Zniesienie lordozy dolnego odcinka kręgosłupa szyjnego -Ponad tylnym łukiem atlasu foramen arcuale -Obniżona od przodu przestrzeń m-k C5-6, w mniejszym stopniu C6-7 Dyskretna Antelisteza C5. Co to wszystko oznacza? I jak to się leczy, za pomocą farmakologii, czy może rehabilitacji, a może operacyjnie? Boję się, proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka ot tak Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Przy takich wynikach zawroty głowy sa normalne bo kregoslup moze uciskac na nerwy. Najlepiej fizjoterapia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karolina_poznan Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Z jakiego miasta jesteś? Na twoim miejscu poszłabym do kliniki Kręg Clinic w Poznaniu. Bardzo dobra specjalistyczna klinika zajmująca się schorzeniami kręgosłupa, na miejscu przyjmuje cały zespól lekarzy i terapeutów - ortopedzi, neurolodzy, chiropraktycy, fizjoterapeuci, więc masz kompleksową opiekę. Wszystkie zabiegi tez są na miejscu. To podobno jeden z najlepszych ośrodków w województwie. Specjalizują się w tym, więc na pewno Ci pomogą. Warto jechać na konsultację. Tyle z mojej strony. Nic się nie bój, tylko działaj! Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi