Gość Janek Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Witam. Myślałem, że to problem sercowy i pod tym kątem byłem badany. Jednak to nie od serca, więc podejrzewam, że od żołądka. Co mi dolega? Czuję dyskomfort, pełność po posiłku, jakby coś w środku tam było obcego, w okolicach miejsca pod mostkiem, tam gdzie jest te zakole żebrowe, lekko po lewej stronie. Niepokoi mnie też kał, od wielu tygodni jest wydalany przeze mnie w formie kulek oraz z żółto-pomarańczowym jakby śluzem. Kolejny objaw to sam nie wiem jak to nazwać, jakby prądy tam przechodziły, coś bulgocze, wyskakuje. To wszystko w okolicach lewej strony nadbrzusza występuję, w okolicach serca i żołądka. Czasem również pojawia się lekkie mrowienie w tym miejscu. Nie są to okoliczności bólowe ale dające dyskomfort i strach. Odczuwam to jakby tam brakowało miejsca, było coś obcego i sam nie wiem jak to opisać... Miałem wykonywane USG brzucha i nic nie wyszło, oraz wszystkie badania pod kątem serca ekg, echo, holter. Co to może być? Bardzo proszę o pomoc, jestem młody, mam zaledwie 20 lat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Witam! Opisane dolegliwości mogą wskazywać na problem w obrębie układu pokarmowego. Z pewnością zostało wykonane zbyt mało badań diagnostycznych w celu ustalenia przyczyny dolegliwości. Powinien Pan udać się do specjalisty gastroenterologa, który zleci odpowiednie badania. Skierowanie uzyska Pan u lekarza rodzinnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi