Gość Marta Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Witam mam 21 lat i 3 tygodnie temu przewróciłąm się rtg wykazało:złamanie dwukostkowe podudzia prawego z podwichnięciem stawu skokowo goleniowego.Jestem już 2 tygodnie po operacji zespolenia kości płytką i dwiema śrubami.Od chwili złamania i po operacji miałam noge w szynie gipsowej przez 3 tygodnie.Byłam teraz w tygodniu w poradni ortopedycznej i lekarz zalecił zdięcie szyny i stwierdził że gipsu już nie zakładamy gdyż kość jest skręcona śrubami i nic sie nie powinno stać jeśli nie będę stąpac na nodze i obciążać złamanej nogi.Moje pytanie brzmi tak czy pozostawienie nogi po 3 tygodniach bez żadnego usztywnienia to słuszna decyzja czy to nie za krótko???po jakim czasie po zabiegu powinno być wykonane rtg (po zabiegu odrazu wykonano prześwietlenie ale mijaja już 3 tygodnie i martwię się czy to się dobrze zrasta)???i po jakim czasie będę mogła obciążać noge??? Bardzo proszę o odpowiedź:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ania Opublikowano 10 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 hej ja mam to samo co ty tylko mam na jedna srube i mam noge w gipsie do samego uda na 5 tygodni i tez nie wolno mi na niej stawac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi