Gość Polka Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ale jak Wy macie te bóle brzucha to co robicie? Też idziecie na sor? co oni tam wtedy robią? Kroplówką z głodówką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anet98 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ja nigdy nie miałam podwyższonych enzymów, a mimo to mój lekarz kazał mi gnać do szpitala przy silnych bólach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomala Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 A bierzecie jakieś leki jak was boli ? bo mnie boli cały czas.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polka Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 No-spa, kreon, zielona herbata, herbatka pankreoflas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomala Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 tez to biorę ale nie pomaga/ kreonu nie biorę/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anet98 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Na codzień nospę, spasmolinę lub paracetamol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polka Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Tomala, a czemu Kreonu nie bierzesz? Co bierzesz w zamian za Kreon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anet98 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Przeciwbólowe też na sorze dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polka Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 A jaka była przyczyna u was zapalenia trzustki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomala Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Polka a Ciebie też bolą plecy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anet98 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Polka, poczytaj sobie nasze wcześniejsze wątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Polka Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Plecy...bolą ...mam zwyrodnienia . Mam przeczytać wątki wasze - tzn wcześniejsze strony na tym wątku tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anet98 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anet98 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 To może te bóle od kręgosłupa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomala Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 mnie plecy bardzo bolą - boję sie ,ze mam jakiegoś guza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mido Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Anet i Polka tzn że wy macie zdjagnozowane PZT? (Moj pierwszy post str11) ile lat chorujecie i czy Was tez codziennie boli? Czy tez macie tak drakonska diete jak ja? Jak sobie radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Meggi Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Mido, kurcze nie jest przesadna ta Twoja dieta. Mój znajomy prawie umarł od OZT i przeszedł 8 operacji. Ma dziś 15% trzustki ale nawet po odłączeniu żywienia pozajelitowego jadł to co dają w szpitalu plus mógł jakieś jogurty itp. Oczywiście nie je smażeniny i nie pije alku. Je lekkostrawnie, bez objadania ale nie wcina kleików itp. Lekarz wręcz skazywał, że ta trzustka musi wracać do pracy. Oczywiście nie jestem lekarzem, ale przyznam, że aż z takim zaostrzeniem się nie spotkałam. Szczególnie, że chyba aż takie chudnięcie jest równoznaczne z osłabieniem organizmu. Ja za to dziś to już mam wszystkie choroby. Od 4 dni leże powalona zatokami. Łeb mi po prostu pęka. Jestem słaba jak dziecko i nie czuję pleców. Boli i lupie mnie po prostu wszystko. Burczy mi w brzuchu. Kłuje i się przelewa. Paskudny wirus mnie powalił. Do tego mój organizm nie cierpi pigułek i jestem uczulona na wszelkie salicyle, więc zostaje witamina C, krople do nosa i ewentualnie apap. Już nie mam siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anet98 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Mido mam zdiagnozowane pzt od sierpnia, teraz nie boli codziennie. Z tą dietą nie przesadzaj bo się wykończysz. Meggi zdrówka Ci życzę, trzymaj się cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mido Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Wiesz co juz sama nie wiem, poprostu mam bole, i kilka razy probowalam dodac maselka na ziemniaczki lub surowego banana itp, ale bol, wdecia 2 x wiesze. Staram sie jesc nie mniej niz 1800 kalorii dziennie. Raczej dbam aby to bylo wiecej, boje sie jedzenia bo boje sie bólu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomala Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 U mnie najgorsze ,ze żadne leki nie pomagają ani spasmolina, nospa max , ziółka - no nic a nie wiem czy mogę brać jakieś tylpu apap -czy to jeszcze bardziej nie podrażni. Czy też macie takie gniecenie ,szczypanie pieczenie ciągłe pod prawym żebrem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Meggi Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Tomala a nie masz problemów z woreczkiem żółciowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomala Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 na usg wszystko ok, i na rezonansie. Ale chyba Anet lub mirra pisały ze przy pzt własnie po prawej je bolało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Meggi Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Jak wiadomo trzeba wykluczyć wszelkie inne opcje poza pzt. Mi też na usg i tk też nie wyszło nic z woreczkiem, ale poza pzt mam zagwozdkę z nim, bo też mnie boli po prawej. Wynika to z faktu, że zarówno moja babcia jak i mama mają wycięty woreczek a ponoć to dziedziczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomala Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Meggi a tobie jakim badaniem stwierdzili PZT? A jak cie boli po prawej to tez łopatka ? bo ja normalnie dostanę na głowę za niedługo z tym wszystkim. i jak leżę to bolą plecy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mido Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 ANET98 czy wczesniej tez tak cie bolalo codziennie? U mnie mimo diety i Kreonu nadal bole sa. Dieta beztluszczowa tzn zjadam 5/6 posilkow dziennie od 1800 do 2200 kalorii, wiecej nie daje rady, ale pilnuje posilkow, jem duzo chudego nabialu do 3%, mies, ryb, pieczywo jasne, krewetki i ryby chude, warzywa gotowane: dynia, marchew, bataty, buraki czasami brokuły oraz kasze drobne i ryż, czasami drobny makaron, pyzy, kopytka, pierogi ruskie i kluski sladkie własnego wyrobu. Jako dodatki dzem 100% brzoskwiniowy, miód i naturalne przyprawy. Zero alkoholu, gazowanego, kawy. Mam pytanie do Ciebie, czy jestes na antydepresantach? Jakich? Czy masz klopoty z jajnikami i miesiaczką? Jak długo czekałas na diagnozę? Mysle ze moj EUS wyjasni sprawe w styczniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi