Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Podejrzenie przewlekłego zapalenia trzustki

Gość monika35

Rekomendowane odpowiedzi

Meggi mi zielona sama też nie służy. Piję zawsze z jakimiś dodatkami. A najlepsze, że ja wcale za zieloną nie przepadam, piłam bo niby zdrowa, a tu się okazuje że na trzustkę szkodzi. Kuźwa jest coś w ogóle co tej pieprzonej cześce nie szkodzi? !

Meggi ja też mam dzisiaj kiepski dzień. Wszystko mnie boli. Od pępka po szyję. Z przodu i z tyłu, chociaż słabiej niż wczoraj za to bardziej rozlegle. Może coś w trójmiejskim powietrzu wisi:-P Spokojnej nocy życzę. I bezbolowej

Kurcze Gaja może tak jest... hehe. W sumie równo rok temu miałam najgorszy czas i nawet te wyniki krwi mi pokazały kaszanę. Jak mam jakiegoś robala to wychodzi na to, że ma w tym czasie eldorado i szaleje na 102. Albo rozmnaża się po całości i jest jedna wielka orgia w moim brzuchu.

Monia mnie właśnie dzisiaj tak wyżej, prawie pod samymi cyckami *-) Wcześniej mnie bolało bardziej przy pępku i ciut wyżej. I bolą mnie plecy a wlasciwie bok plecow, przy ruchu i jak sie schylam. Oczywiście lewy*-) Taki szczypiacy ból. Dziwny i niepokojący.

Mam nadzieje, ze cos się wyjasni a jeśli nie to wykluczy tą trzustke bo jeśli tylko takie badanie może cos pokazac to na to licze. Mnie boli ciagle w roznych miejscach z roznym nasileniem, plecy sa najgorsze i co gorsza w dól mi promieniują, czasem w gore az do szyji. Ja wiem ze Czeska robi różne cuda ale wydaje mi się ze chyba nie az takie, i zganianie na nia nie ma sensu. Pewnie czesc tych moich boli i promieniowania na plecach wynika ze stesu, ciagle napięte miesnie, zle spie, wogole mało spie, wie się pewnie nakłada to wszystko*(

Na 3 lutego mam wizyte i badanie w tej klinice, mam skierowanie, czekam na tk , chyba się udało*) Martwi mnie tylko jedno, kazali zabrać wszystkie dokumenty i zanim zrobia badanie jest konsultacja i jeśli uznaja za zasadne to zrobia badanie jeśli nie to nie robia*( kurcze tyle zachodu i tyle km od domu i jak mi nie zrobia to się chyba załame*(

Ja bylam u lekarza medycyny chinskiej, tzn polka ale kolega mi polecil, sprawdzila moj puls i zrobila masaz zoladka jelit i woreczka, mowie Wam jaka ulga ufff, nadusila mnie w 1 miejscu gdzie mnie bolalo, pytam co tam jest a ona mowi: zwieracz Odiego Pani zle pracuje a woreczek wyrzuca zolc jak szalony zeby nadazyc za tym wszystkim. Sama nie wiem... ale masaz przyniosl mo duza ulge.

Hej,hej jestem.Pika mam nadzieje ze te badania to bedzie jakis krok do przodu,ze wreszczcie otrzymasz jakas diagnoze.Basik ja wiem ze czlowiek jak boli ratuje sie doraznie czym moze,ale nie wiem czy nie przeginasz z tym kreonem.Ja mam czesc trzustki usuniete ,a poza tym spore zniszczenia w niej,a mimo to gastro kazal mi ograniczyc kreon do minimum. Hej,hej jestem.Malo sie odzywam ale czytam was na biezaco.Pika,mam nadzieje ze wreszcie bedziesz miala jakis przelom w diagnozie,bardzo ci tego zycze.Basik,,ja wiem ze jak czlowiek cierpi to lapie sie wszystkiego,ale z tym kreonem to bym chyba nie przeginala ,zwlszcza tak na wlasna reke.Ja mam czesc trzustki usuniete,a ta reszta tez nie jest w najlepszej kondycji,a mimo to gastro kazal mi ograniczyc kreon do minimum,ale ze mam biegunki wiec biore 3 razy dzienne 1 tabl.25000.Chyba Megi mi to wytlumaczyla,ze po to sa te ograniczenia zeby nie rozleniwic do reszty tej czesci ktora jeszcze pracuje,i to by chyba bylo logiczne.Dziewczyny nie wiecie co sie dzieje z Niejola,co jak na nia za dlugo sie nie odzywa, a ostatnie jej wpisy byly malo optymistycze i jakies takie pokretne.Kiedys zreszta pisala ze nie odzywa sie wtedy jak sie zle czuje,wiec sie martwie.

Dziewczyny ja cały czas na Kreonie,nic tłustego nie jadłam,a rano po kawie tak mnie 2 razy pogoniło(prawie sama woda leciała):(((((,czyli chyba sie pogarsza wydolnośc...???.nie mówię już o ciśnieniu od brzucha do pleców,cały dzień takiego*gniota* czułam i mam go dość! Czy Wy też macie takie gniecenie?Jakieś tabletki na to pomagają? Ja dziś wzięłam Asertin(p/depres dawniej temu brałam,a teraz szef mi przepisał-leżały w szufladzie)muszę brać ,bo inaczej zwariuję. O 4 nad ranem się obudziłam i już nie spałam,bo nie mogłam zasnąć i myślałam i myślałam,a potem zaczął brzuch ściskać,o 6 ej musiałam wstać.Niedługo,żeby żyć i nie zwariować będę brała prochy jakie popadnie,żeby tylko nie czuć wciskania brzucha w plecy:(Codziennie na siłę wmawiam sobie,że w końcu bóle kiedyś miną,choć na jakiś czas...i codziennie tracę nadzieję :(

M69 też dziś myślałam o Niejoli,że nic a nic nie pisze :(Pika ,kurczę mi albo do lędźwi promieniuje albo między łopatki aż do szyjnego jakby prąd po rdzeniu taki przechodził,ja tego Kreonu staram sie tak 3x dz do głownego posiłku po 10 000,czasem jak coś tłustszego(np.parówkę z tych chudszych z możliwych) to 20 000 łyknę i dziś mnie rano takie sensacje w toalecie spotkały????Trzucha jak nic,dziwne,że luźniejsze stolce są u mnie tylko w okresach bólowych,a tyle lat jadłam wszystko i nic normalne kupkanie było.3,5 roku temu i wcześniej jak mnie brzuch męczył zdarzały sie akcje z luźnym stolcem,a potem jadłam normalnie zapominałam o sprawie i stolce były w normie.To jak to jest raz wydolna raz nie?

Pika a wrażenie ściskania aż do przełyku i jakby drażnienia przepony też masz? Ja czasem mam (może głupie wrażenie),że trzustka powiększona drażni mi przeponę i od tego mam często kaszel(takie pokasływanie)

M69 te ilosci Kreonu nie maja chyba sensu bo i tak mi nie pomaga. Teraz sciska mnie srodbrzusze i odbija sie okropnie jajkiem, w nocy mialam sensacje straszne boje sie, ze bedzie powtorka :/ ja mam zbite kupki ostatnio ale kolor zielonoszarozolty wogole nie blisko brazowego.