Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Podejrzenie przewlekłego zapalenia trzustki

Gość monika35

Rekomendowane odpowiedzi

Pika, co by to nie bylo to zycze szybkiej diagnozy i rozwiazania Twoich problemow i mam nadzieje, ze Twoje katusze w koncu sie skoncza i odzyskasz swoje zycie. Przeszlas juz tak wiele, ze musi byc tylko lepiej:*

M69 ja tez wybieralam sobie nagrobki, kompletowalam garderobe do trumny, nawet chcialam sobie zabukowac miejsce na cmentarzu, zeby mieli w miare latwy dojazd na Wszystkich Swietych i ogolnie dobijalam swoja rodzine tym smeceniem az sie puknelam w glowe i stwierdzilam, ze zyje tu i teraz, rownie dobrze moge wpasc pod kola i nie ma co zadreczac sie pytaniami dlaczego ja.. A dlaczego niby ktos inny? Nikt nie zasluzyl na zycie w bolu, moze poza jakimis zwyrodnialcami i trzeba pchac ten wozek dalej i starac sie nie wpedzic w paranoje. Wiem, jak jest to trudne przy ciaglym bolu, ktory izoluje Cie z zycia domowego wiec tym bardziej trzeba wyszarpywac te fajne dni i je celebrowac. Strach zostaje zawsze z tylu glowy, co zrobic, zycie jest choroba smiertelna i nic nam nie jest dane na zawsze* ani mlodosc, ani uroda ani tym bardziej bezcenne zdrowie.

A jak po pizzy? w sumie jak domowej roboty i bez jakiejs seropodobnej kolderki ktora zamiast sera ma same tluszcze trans, to nie jest strasznym grzechem i sporadyczna konsumcja nie powinna jakos radykalnie zaszkodzic. Na zdrowie Kochana:)

A wgl, to mysle ze mozg wysyla sygnaly - zjadlam cos smieciowego - bedzie bolalo i oczywiscie bedzie. Cos jak bole fantomowe. Mozg ma nadprzyrodzone wlasciwosci i skutecznie miesza w organizmie ludzkim. Np. przypadki nienawisci do wlasnych konczyn, pozornie zdrowi ludzie daza do pozbycia sie znienawidzonego, choc w pelni sprawnego organu, zwykle konczyny. To dopiero hardcore.. choc my tu pewnie tez Czeski golymi rekoma bysmy wydlubaly i wyslaly w kosmos w fazie zaostrzen*)

Niejola siostra po biobsji wyniki maja byc po 10 grubnia,niby ja pocieszali ze wyglada to na cos lagodnego,oby tak bylo.A pizza wcale nie byla domowej roboty,troche ja poczulam,ale du..y mi nie roerwalo.Ale jednak na przyszlosc chyba nie ma co eksperymentowac

Niby tak, ale nie mozna cale zycie byc asceta, drobne przyjemnosci sie nam naleza jak psu buda:) Na drugi raz jak Ci bedzie jezyk do de.. uciekal na pizze zrob jakas prozdrowotna - domowa np. z owocami morza maja zero wegli i sa chude, do tego jakis ser o obnizonej zawartosci tluszczu i wilk bedzie syty i owca cala*-) no i to jednak afrodyzjaki*-)

M69 tylko dobre włoskie pizzę, opalane w piecu z najwyższej jakości składnikami i oryginalnym serem. U nas w większości to olej a nie ser a zamiast wędlin tłusta najniższej jakości padlina. Już nawet nie mówię o pizzy pieczonej w zalanych olejem blaszkach. Dobrej jakości pizza nie różni się wiele od kanapki na gorąco. Ciasto, parę plastrów mozzarelki jakiś dodatek rybny lub mięsny i tyle. Ja jak skuszę się na osiedlowe dno, czuje się jak bym zjadła zdechłego szczura. I nie od czasu problemów, tylko od 20 lat. Dlatego robię sama albo chodzę do znajomych knajpek, gdzie wiem co ładuje na placku. 2 lata temu kopsnęlismy się w 6 osób do pizza hut... wszyscy umierali z ciężkości przez całą noc. Ja wytrabiłam z pół butli ziółek a i tak nad ranem poczułam się lepiej. A na brzuch choruje tylko ja i myślałam wtedy, że tylko ja tak się czułam. Niestety pizza ma to do siebie, że można w niej zamaskować najgorszy shit a dobrego zrobić z niej równowartość połowy butelki oleju. Do tego polski naród myśli, że pizza to śmietnik i ma na niej być tona dodatków to i restauratorzy takie wysypisko nam fundują.

Mam pytanie odnośnie języka, czy macie na języku odbite zeby po bokach, przez co tworzy sie lekka falbanka po bokach? wyczytałam ..., ze to rownież jest objaw złego wchlaniania... bo ta falbanka długo nie dawała mi spokoju / w weekend rozmawiałam z koleżanka, która ma problemy z kręgosłupem, dowiedziałam sie od niej ze chodzi do poradni bólu... i ze każdemu z nas na NFZ przysługuje 7 zabiegów ...np akupunktura .. aby zniwelować ból, chyba trzeba i tam sie udać ..

Veronika ja mam to od dziecinstwa ze stresu bo przygryzam zeby :) dzis znowu w toalecie mialam przyjemnosc zobaczyc szare swinstwo, w srode ide do gastrologa, ciekawe co on na to... Monika jedziesz jeszcze do tego Walbrzycha czy sobie odpuscilas?

Monika, Anet nie odezwała się*( Jej bóle nie przeszły z tego co wiem. Ale w którymś momencie postanowiła zmienić myslenie i zyc tak, żeby choroba nie niszczyła jej zycia, to chyba tyle. Nie wiem czy nas czyta teraz.

Dzisiaj chyba większość z nas ma okropne dolegliwości /, mi kręgosłup nawala ze niewiem juz co robić do tego świąd skory głowy i nosa ...rycze cały dzień, próbuje myśleć pozytywnie ale jak ?/

Gość Monika39

A mój mąż dziś się wywalił w drodze do pracy było3 w nocy ciemno jeszcze,ma uszkodzone więzadła barkowe L4 i dostał Poltram Combo...Jak poczytałam ulo.tkę to ho ho!Ale jak już nie wytrzymam bólu to wezmę,chociaż się boję takich leków. Nigdy nie lubiłam tabletek,najwyżej ziołowe na uspokojenie,melisę...Melisy to całe może wypiłam,tak jak i wina...:(Dziś miałam takie pulsowanie w okolicy dołu lędxwiowego odcinka kr.naprawdę przy samej du...ie!Za przeproszeniem za wyrażenie! To faktycznie czubka głowy sięgnie niedługo! O co chodzi?Ja mam jakieś zmiany w kr L_S i przesunięcie,ale takich objawów to chyba nie daje....I mdłości oraz odbijanie i zgaga masakra. Czasem mam wrażenie,że to te enzymy do przełyku się wlewają i aż wszystko w środku się gotuje.Spectrum doznąń przy tym cholerstwie jest nieskończone!Też tak macie? Zeby to w jeden sposób bolało,ale nie!