Gość GynaLinn Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Witam mam pewien problem i prosiłabym o szybką odpowiedź. Mam 15 lat , i 9 dni temu miałam wycinany wyrostek , oraz zapalenie węzłów chłonnych krezkowych . Od paru dni szczypie mnie blizna na samym dole , gdy siadam , wstaję i nachylam się. Gdy chodzę nie. Nadal mam opuchliznę. Czy to normalny objaw? czy to szczypanie jest dlatego że się goi ? czy jest to coś niepokojącego? Proszę o szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Witam! W niektórych przypadkach opuchlizna może utrzymywać się nawet do kilkunastu dni. Podczas czynności takich jak siadanie, czy nachylanie dochodzi do naciągnięcia skóry w miejscu rany co może powodować dolegliwości bólowe. Nie można oczywiście wykluczyć, że opisane objawy są związane z patologią. Dla pewności warto udać się na wizytę kontrolną do lekarza prowadzącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi