Gość mate1987 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Witam, chciałem się dowiedzieć, jakie konsekwencje może nieść za sobą silne uderzenie w kark. Dwa dni temu spadłem tyłem z krzesła i uderzyłem karkiem w kant półki całą siłą upadku, uderzenie było dość mocne. Dzisiaj mam spuchniete miejsce w którym sie uderzyłem (miejsce na jednym z kręgów)+siniak i problemy ze skręcaniem głowy (prawo, lewo, góra, dół), kiedy próbuje coś dźwignąć, schylić się, czy podnieść rękę do góry czuje dość silny ból w karku. Troche mniejszy ból odczuwam w pozycji stojącej, znaczniej bardziej boli, gdy leże i chcę wykonać jakis ruch. Najgorzej jest rano, kiedy sie rozruszam jest nieznacznie lepiej. Ogólny problem polega na tym, że obecnie przebywam za granicą i nie bardzo wiem gdzie się udać z takimi objawami, a do tego jeszcze brak znajomości języka. Jeśli byłbym w Polsce odwiedziłbym lekarza, bez zadawania pytam na forum. W obecnej sytuacji proszę o opinie. Czy może to być coś poważniejszego, czy mogą to być objawy stłuczenia? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi