Gość Dawid Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Witam mam do Państwa pytanie dotyczące złamania reki. Jak w tytule napisałem jest jest to Spiralne wieloodłamowe złamanie nadkłykciowe kości ramiennej lewej z przemieszczeniem. Na operacje czekałem 5 dni, w końcu ortopeda podjął się wyzwania i zoperował mi rękę, zespalając ją 4 śrubami ciągnącymi oraz płytka mostującą + 4 śruby( hofera). Ortopeda 4 dni po operacji ściągnął mi łuskę z reki twierdząc, że już się nie przyda, nie kazał nosić nawet żadnej ortezy oraz chusty, jedynie na co pozwolił to jak najczęstsze ćwiczenia ręki oraz chodzenie ze spuszczona ręka. Pytanie dotyczy czy ręka się zrośnie?! jeżeli cały czas mam próbować ją prostowac i rozciągać słysząc przy tym obrzydliwy dźwięk ocierania się kości. Proszę o Pomoc !!! z Góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi