Gość Daniel Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Dzień dobry. Mam pytanie dotyczących mojej gastroskopii. Po Gastroskopii lekarz napisał Przełyk prawidłowy. Linia graniczna regularna. Wpust i część podwpustowa bez zmian. Żołądek zawiera niewielkie ilości płynnej treści śluzowej. Ściany żołądka podatne na insuflacje powietrza. Układ fałd błony śluzowej prawidłowy. Błona śluzowa dna i trzonu umiarkowanie przekrwiona. część przedodżwiernikowa znacznie przekrwiona. odżwiernik symetryczny, przekrwiony. Opuszka dwunastnicy i część pozaopuszkowa przekrwiona. test urazowy (-) . Proszę mi powiedzieć czy to może być coś poważnego dodam ze pobrali mi wycinek do badania histopatologicznego ale muszę czekać 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka ot tak Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Moim zdaniem nie ma sie co stresowac na zapas wg mnie taki stan zapalny moze byc chociazbgy ze stresu czy zlej diety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniel Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Wcześniej wykryto u mnie jelito drażliwe może być to powiązane? I czy mam stosować dietę dla wrzodowców ? czy ograniczyć porostu ciężkostrawne potrawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniel Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 I zapomniałem się zapytać czy to są już wrzody czy to jest początek wrzodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka ot tak Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Tak jesli wykryto jelito drazliwe to wiele wyjasnia, ale to niekoniecznie musi byc poczatek wrzodów. Nie jestes nerwuskiem? Bierzesz polprazol czy nolpaze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniel Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Jestem Bardzo Nerwowy! nic właśnie nie biorę. Czekam na wyniki Badań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniel Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Czyli mogę wykluczyć Zmiany nowotworowe? Czy nie być tak optymistycznie nastawiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Nie to z pewnoscia nie nowotwor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi