Gość Marcin Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Witam, 1 sierpnia doznałem urazu prawej kostki, która po chwili strasznie opuchła i sczerwieniała (krwiak). Następnego dnia wybrałem się do szpitala, stopa była spuchnięta od łydki aż po palce. Lekarz stwierdził skręcenie stawu skokowego, wykonany został RTG *bez cech urazu dz stawu skokowego*. Dostałem leki Clexane 40mg, Rantudil oraz Cyclo 3 Fort oraz noga została unieruchomiona w longecie podudziowej. Lekarz zalecił elewacje i chłodzenie kostek oraz zakaz obciążania kończyny, chodzenie o kulack przez 14-20 dni, kontrola w poradni ortopedycznej za 10-14 dni. Zostałem zapisany do ortopedy na 28.08, gdyż nie było wcześniej miejsc. Gips zdjąłem sam dzisiaj, czucie w nodze fatalne, ledwo co nią ruszam, ale podczas zginania nie czuje bólu tylko pewnego rodzaju *blokadę*. Opuchlizna co prawda jest 2 razy mniejsza ale na zew. stronie stopy, pod kostką jest twarda jak kamień... Teraz moje pytania, czy taka opuchlizna jest normalna? Co dalej z leczeniem? Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka ot tak Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Ta blokada jest normalna musisz rozchodzic noge ale nie za szybko. Mozesz smarowac reparilem i okładac altacetem. Jesli to nie pomoze warto zeby jeszcze raz lekarz obejrzał noge. Czy brałes zastrzyki w brzuch na rozrzedzenie krwi? Jesli nie dobrze by było zrobic USG czy z zyłami wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Tak zastrzyki brałem jeden raz dziennie. Noga nadal czerwienieje, gdy jest trzymana w dole. Dzisiaj jestem w stanie ruszać nią leciutko na boki. Dziękuję bardzo za odpowiedź:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi