Gość Liliana Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Niedawno spadłam i złamałam kość piszczelową lewej nogi. Mam założone tzw. śruby oraz gips. Czy bezpośrednio po zdjęciu gispu mogę wykonywać samodzielne ćwiczenia rehabilitacyjne w domu? Jakie ćwiczenia mogę wykonywać samodzielnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Witaj! Z pewnością będziesz mogła wykonywać niektóre ćwiczenia samodzielnie. Pamiętaj jednak, że obciążenie należy wdrażać stopniowo. Podczas wizyty w trakcie której dojdzie do zdjęcia opatrunku gipsowego zapytaj lekarza o rodzaje ćwiczeń. Specjalista będzie mógł dobrać odpowiedni zestaw indywidualnie dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi