Gość Tomek Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Witam Mój problem jest taki. Pewnego poranka obudził mnie okropny ból kolana lewego po stronie zewnętrznej. Nie nastąpiło to po uderzeniu, żadnego siniaka obrzęku także nie stwierdziłem. Poszedłem do lekarza ortopedy, który stwierdził, że to przeciążenie więzadła pobocznego strzałkowego. Unieruchomienie na 10dni - lekka poprawa, mogłem chodzić itd, ale o jakimkolwiek gwałtowniejszym ruchu nie ma mowy. Pochodziłem ze 10 dni i kolano zaczęło najpierw boleć i tak jakby samo się unieruchamiać - każde zgięcie nogi lub wyprost powodował bolesność. Potem zaczyna puchnąć. Taki cyklów że parę dni normalnie - potem ból i obrzęk w ciągu miałem w ciągu dwóch miesięcy trzy. Po trzecim - sytuacja obecna, poszedłem do lekarza kolejny raz - przepisał DEPO-MEDROL(stwierdził że więzadło jest już OK, ale utrzymuje się stan zapalny) jako zastrzyk - jeszcze nie byłem na tej wizycie z zabiegiem. Mi osobiście wydaje, że to łąkotka zewnętrzna i to jej przeciążenie/zmiany powodują ból. Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 dziękuję za wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi