Gość Michał Opublikowano 24 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Witam Cztery tygodnie temu grając w piłkę doznałem drugiego urazu kolana.Otóż przeskoczyło coś mi w kolanie do wew. strony, a następnie wróciło na miejsce.O dziwo po 2 tygodniach ,gdy zszedł obrzęk zauważyłem ze mogę prostować i zginać nogę do maximum(leciuteńki ból)co było niemożliwe podczas pierwszego razu.Poczułem się na tyle pewny ,ze po 2 tygodniach pojechałem do ortopedy na rowerze uważając na wew. cześć kolana,Lekarz powyginał mi kolano lecz o dziwo nie czułem żadnego większego bólu jak to było za 1 razem.Ostatecznie Doktor wysłał mnie na rezonans magnetyczny i stwierdził ,ze może być uszk. łąkotka przyśrodkowa.Po powrocie do domu ,a właściwie na następny dzień poczułem ,ze ból obecnie jest w nieco innym miejscu ,a dokładniej po wewnętrznej części kolano w dołku przy rzepce i nieco poniżej jej.Pomyślałem ,ze nadwyrężyłem jakiś mięsień poprzez odciążanie wew. części kolana przy jeździe na rowerze.Niestety obecnie mija 4 tydzień od urazu (2 od wizyty o Ortopedy ),a ból nieznacznie tylko zelżał.Wchodzenie po schodach jak i jazda na rowerze nie sprawia mi bólu(jeździłem tylko po płaskim terenie). Największy problem mam z samym chodzeniem(muszę mieć sztywne kolano w momencie robienia kroku inaczej czuje ból). Kolano jest cieplejsze po wew. stronie,przy dłuższym zginaniu kolana nie koniecznie do maximum czuje lekkie klucie przy rzepce . Moje pytanie brzmi czy po zmianie umiejscowienia bólu nadal wszystko wskazuje na łąkotkę a może to coś innego?Rezonans mam niestety dopiero 8 października.Zastanawiam się czy ten uraz może sam się zagoić jak to było za 1 razem(Doskwierał mi ból maksymalnie po wew. stronie kolana,jednak po 2~~ miesiącach zacząłem normalnie chodzić ,a po 4-5 nie czułem już bólu.Lekarz podejrzewał to samo co teraz jednak rezonans nie wykazał tego(robiony był jakoś po 3 miesiącach od wypadku) ). Od 4 tygodni praktycznie się z domu nie ruszałem,2 krótkie wyprawy rowerowe i 2-3 wyjścia do sklepu,mogę mieć nadzieje ze zastały mi się mięśnie i rozchodzenie tego dobrze mi zrobi?stosować zimne okłady/maści? ,a może wskazuje to na coś poważniejszego i konieczne jest szybkie zrobienie rezonansu co jest niezwykle kosztowne dla mnie? Pozdrawiam Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi