Gość Kuba Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Witam, mam 14 lat i wrasta i paznokieć. Jest to duży ból, przeważnie jak sie chodzi i coraz gorzej to wygląda. Rano jak wstaje mam na paznokciu strupy i biały płyn. Czy ten paznokieć ma szanse na wybicie się ? Czy trzeba coś z tym zrobić. Oto Link: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b5e0ef4f4cf7f902.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka ot tak Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Weź pilniczek jak zrobi sie strupek zdrap go i pod paznokcia czubek pilniczka wsadz i podwazaj paznokiec do gory aby przerosl na skora palca, jesli sie nie uda musisz isc do lekarza bo takie wzynanie sie paznokcia w skore moze prowadzic nawet do cukrzycy i czasem jest wymagana operacja podciecia skory paznokcia, dlatego sprobuj najpierw w domu podwazajac, a jak nie to idz do rodzinnego on Cie pokieruje co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 22 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 Mój 15-letni syn miał dosyć długo podobny problem. Nie wiem jak to odczuwał, bo jest to dziecko niemówiące i ze znacznym opóżnieniem intelektualnym. Duży palec jednej stopy wyglądał bardzo brzydko, często pojawiał się strupek i jakaś wydzielina wodnista lub krwawa. Zastosowałam płyn zapobiegający wrastaniu paznokci Scholl i nim dwa razy dziennie smarowałam obolały palec, zmiękczając twarde i ostre paznokcie. Zaskoczyła mnie szybka poprawa stanu palca, który już chyba od roku nie krwawi i nie widać, aby nastąpiły nawroty. Warto spróbować, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi