Gość Mirosław Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 (18lat) Witam, miałem złamaną nasadę dalszej kości promieniowej lewej, po 4 tygodniach zdjęto mi gips i mam pytanie jakie wykonywać ćwiczenia aby rozruszać nadgarstek? Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Witaj! Warto pamiętać, że po tak długim unieruchomieniu należy stopniowo wprowadzać obciążenie, żeby nie doprowadzić do spowodowania większych uszkodzeń. Ćwiczenia powinien dobrać fizjoterapeuta lub lekarz stosownie do przebytego urazu oraz obecnego stanu nadgarstka. Być może korzystne będzie połączenie ćwiczeń z zabiegami fizjoterapeutycznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi