Gość Agata Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Mam zapytanie.Byłam pare dni temu na długim spacerze, po spacerze mam spuchnięte śródstopie.Pare lat temu stwierdzono złamanie zmęczeniowe kości śródstopia, nie było leczone, ponieważ stwierdzono , to w momencie zrastania się kości.Co mam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Witaj! Leczenie złamania zmęczeniowego, szczególnie jeśli jest w fazie zrastania, polega na leczeniu zachowawczym. Istnieje prawdopodobieństwo, że obecne dolegliwości są spowodowane ponownym złamaniem tego typu. Najbardziej odpowiednim działaniem w tym przypadku wydaje się być udanie się do izby przyjęć. Konieczne będzie prześwietlenie stopy. Na podstawie badania oraz zdjęcia RTG lekarz będzie mógł postawić właściwą diagnozę oraz wdrożyć odpowiednie postępowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi