Gość Mateusz Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Mam problem ponieważ po naciągnięciu łękotki nie mogę wrócić do pełnej sprawności nogi tzn. nie mogę jej zgiąć do końca ani postawić na tej zgiętej nodze ciężaru ciała. Podczas próby zgięcia max. występuje silny ból u podstawy kolana, ciągnie mnie też od tylniej strony. Byłem już na rehabilitacji i nic to nie pomogło. Dodam tylko że chodzę i biegam normalnie. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Witaj! Na podstawie Twojego opisu można wywnioskować, iż zalecona rehabilitacja nie była do końca skuteczna. Będziesz musiał ponownie udać się do ortopedy. Lekarz najprawdopodobniej zleci badania obrazowe stanu kolanowego (USG, rezonans magnetyczny). Być może konieczna będzie kolejna seria rehabilitacji. Może się również okazać, że jedyną szansą na powrót do pełnej sprawności będzie zabieg operacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi