Gość krystyna Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Wykonałam RTG rąk opis-zmiany zwyrodnieniowe w stawach międzypaliczkowych palców obu rąk ze zwężeniem szpar tych stawów oraz drobnymi osteofitami krawędziowymi. zniekształcenie podstawy paliczka dalszego palca 2 ręki prawej. dodam że mam guzki na palcach . ręce mam sztywne, co mam dalej robić . dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Witaj! Powinnaś udać się z tym wynikiem do reumatologa. Istnieje prawdopodobieństwo, że cierpisz na jedną z chorób układowych (np. reumatoidalne zapalenie stawów). Dlatego też konieczna jest dalsza diagnostyka w tym kierunku. Przed wizytą u reumatologa powinnaś udać się po skierowanie do lekarza rodzinnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krystyna Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 dziękuje.dodam tylko że mam łuszczyce i granuloma annulare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi