Gość Adam Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Dzień dobry w niedziele wstałem z krzesła i zaczęło coś mi przeskakiwać w kolanie w chwili prostowania nogi tak przez 1.5 dnia - z każdym krokiem głośny przeskok(druga osoba słyszy) w kolanie. Wczoraj (wtorek) byłem u ortopedy. Pan Doktor zdiagnozował koślawość kończyny, oraz przeskakiwanie rzepki. Przepisał maść *DIP RILIF* i zalecił jazdę rowerem. Maść mam brać przez 3 dni, następnie 1 dzień przerwy i następnie 3 dni. Dzisiaj(czwartek) trochę się przeraziłem kolano zaczęło rwać, mrowić. Widać, że jest dużo mocniej opuchnięte niż wcześniej. Zastanawiam się co robić tzn. iść ponownie szybko do lekarza, czy smarować dalej maścią według zaleceń? Czy grożą mi jakieś powikłania? Bardzo dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Henryka Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zrobić USG kolana i udać się do Chirurga ortopedy. Zwlekanie pogorszy tylko stan uszkodzonego kolana.Mrowienie może wskazywać na ucisk nerwu. Z własnego doświadczenia wiem, że nie ma sensu leczy zmiany w stawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Henryka Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Zrobić USG kolana i udać się do Chirurga ortopedy. Zwlekanie pogorszy tylko stan uszkodzonego kolana.Mrowienie może wskazywać na ucisk nerwu. Z własnego doświadczenia wiem, że lekami nie ma sensu leczyć zmiany w stawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Witaj! Jak najbardziej powinieneś udać się ponownie do lekarza. Specjalista powinien zlecić badania dodatkowe takie jak USG stawu kolanowego. Niewykluczone, że konieczny będzie zabieg operacyjny. Nie powinieneś zwlekać z wizytą u lekarza, gdyż dolegliwości mogą się pogłębiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi