Gość Dariusz Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Witam. Od jakichś 2 mcy odczuwam dziwne objawy. Zaczyna się od mdłości i pieczenia w żoładku i bóli brzucha, które trwają 1-2 dni, a następnie dochodzi gorączka do 38C. Całość trawa do 3 dni po czym ustępuje, ale pojawia się intensywna biegunka (bez krwi czy śluzu). Takie cykle pojawiają się co 2-3 tyg. Byłem leczony nifuroksazydem bez efektu. Potem został właczony Xifaxan (w sumie 8 dni terapii, 3x200mg) oraz pantoprazol. Objawy wracają, ale bez gorączki. Lekarz zlecił USG j. brzusznej - -w normie, ale lekarz zwrócił uwagę na bardzo intensywna perystaltykę. Morfologia krwi, OB, ALT, fosfataza zasadowa, TSH, mocz tez ok. 1,5 roku temu miałem wykonaną gastroskopię i kolonoskopię. Kolonoskopia była ok, ale w gastroskopii błona poletkowa, przekrwiona poszerzony odźwiernik i rekluks żołądkowo-przełykowy I stopnia. Stwierdzono wtedy IBS. Moje pytanie brzmi, co mogą sugerować opisywane objawy (pieczenie w żoładku, bóle brzucha, biegunki oraz gorączka - po Xifaxanie przynajmniej ona ustąpiła). Jakie powinno być dalsze postępowanie? Gorączka to moim zdaniem objaw nie pasujący do całości. Pozdrawiam, Dariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Candida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darek Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Niestety, posiew kału jest czysty pod kątem grzybów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adrian L. Opublikowano 7 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 wrzody żołądka będące powikłaniem po refluksie. Tak sądze po objawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.