Gość Agnieszka Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Dzień Dobry Od pewnego czasu boli mnie żołądek po kolejnym ataku zrobiłam badanie i mam nastepujący wynik: Drobne fragmenty brodawczakowato rozrośniętego nabłonka wielowarstwowego płaskiego. Poprosze o interpretacje tego wyniku czy to coś groźnego? Czy od tego boli mnie żołądek? Jak to leczyć? Z góry dziekuje za odpowiedz Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Witaj! Rozrost jest zwiększeniem liczby komórek narządu. Nie musi oznaczać patologii. Wykryte zmiany mogą być przyczyną dolegliwości bólowych w obrębie jamy brzusznej. Powinnaś ponownie udać się do gastrologa w celu dokładnej interpretacji wyniku połączonej z badaniem fizykalnym. Być może konieczne będzie usunięcie zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi