Gość michał Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Witam, od pewnego czasu trapi mnie pewien problem. Mam 17 lat i musze przyznać, że od szóstego, siódmego roku życia się masturbuję. Na początku nieświadomie, po pewmym czasie to stało się już przyzwyczajeniem. Zazwyczaj robilem to codziennie, a nawet 2-3 razy dziennie. Chcę z tym skończyć i mam 3 pytania dootyczące skutków częstej i długotrwałej masturbacji: 1. Czy masturbacja wpływa na stan zdrowotny prostaty, czy powoduje jakiekolwiek negatywne dla niej skutki? 2. Czy to prawda, że masturbacja może doprowadzić do utraty wzroku lub jego osłabienia bądź jakiejś choroby oczu? 3. Czy masturbacja powoduje jakieś inne negatywne dla zdrowia skutki? Z góry dziękuję za odpowiedź. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 1. Negatywnie nie, ale usuwając wydzielinę prostaty nie dopuszczasz do powstania w niej złogów. 2. Nie 3. Jeśli nie zajmuje Ci zbyt dużo czasu to nie, jeśli jednak masz z tym problem, to warto trochę ograniczyć. Powinieneś też zrewidować swoje podejście do tematu, bo możesz nabawić się nerwicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michał Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Dzięki za odpowiedź. Uspokoiłeś mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olek Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Nie udowodniono aby masturbacja szkodziła na cokolwiek. Przeciwnie, masturbacja działa korzystnie na cały organizm, układ płciowy,hormonalny, prostatę. Młodzi i starsi często doznający orgazmu i wytrysku nie mają z czasem takich problemów z prostatą jak ci co nie używali. Tu potwierdza się powiedzenie, że jak coś w organizmie jest nieużywane to zanika. np: 1/ mięśnie-wiotczeją, jak są nieużywane. 2/ układ pokarmowy zwalnia odżywiany niewłaściwie np. z ograniczeniem ważnych pokarmów /wegetarianizm i inne odchyłki i diety/ 3/Kości słabną jak nie są regularnie obciążane wysiłkiem itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 Prawda, prawda, mężczyzna jak nie używa instrumentów to wcześniej się starzeje i choróbska go biorą. Mój dziadek opowiadał mi że jeszcze w wieku 80 lat używał instrumentu od czasu do czasu bo miał taka potrzebę .. Dożył 97 lat. Nie chorował na prostatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dżygit Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Ujeżdżaj konia ile się da , to będzie sprawny do samego końca i nie będziesz chorował na prostatę bo nie będzie miała złogów i nie stwardnieje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trakt Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 gowno prawda! od malego sie masturbowalem, czesto po 2-3-4 razy dziennie, mialem duzo dziewczyn i co ? w wieku 28 lat dostalem przewleklego zapalenia prostaty, bardzo bolesne to jest, kluje i boli mnie cale podbrzusze. chyba strzele sobie w łeb bo nie wyobrazam sobie zycia z czyms takim... juz 9 miesiac sie z tym mecze, mimo antybiotykow i ziolek od bonifratrow..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jurek Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ja ci radzę wizyty u kilku lekarzy z tym problemem jeśli to trwa i tak cię obciąża. Po prostu każdy powie co wie a ty wybierzesz co uważasz. Bo lekarze wiedzą różne rzeczy i stosują różne metody. Im lepsza renoma lekarza tym lepiej. Przećwiczyłem to nie raz. Prostata rzecz bardzo indywidualna, miałem powiększoną ale mi zniknęło po braniu kilku typowych tabletek ziołowych (palma sabałowa, olej z dyni itd.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jas Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 ja sie masturbuje bardzo czesto mimo ze mam ponad 65 lat bylem u gastrologa i nie stwierdzil ze mam prostate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Po pierwsze chyba u urologa a nie gastrologa.A po drugie każdy ma prostotę.Tylko u nie których ona dostaje nowotwór.Więc dziecko nie pisz bajek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdzislaw Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 łagodny przerost prostaty skonczył sie dla mnie przez takie okaleczenie przez urologa z ejestem nie plodny, nie mam erekcji, mam zakazenie układu moczowego, gadaja bzdury a nie mowia prawdyze po operacji prostaty TURP FACET JEST JAK WYKASTROWANY TAK JEST PRAWDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdzislaw Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 powinno to byc bezwględnie karane, kiedy dochodzi to tak strasznego okaleczenia pacjenta przez szpital, ktory na to pozwala pracownką ktorzy maja po kilka gabinetow prywatnych i opowioiadaja co oni to potrafia mie okaleczyli zkazali i pozbawili erekcji płodnosci i co wszytsko jest ok kruk krukowi oka nie wykole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdzislaw Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 opowiadaja ze TURP to cudowny srodek dla kogo? dla 80 latka a nie 60 latka, TURP to kastracja, likwidacja erekcji, wytryskow, facet jest nie plodny nie ma wytryskow, gadanie wytrysk wsteczny kompletna bzdura, j gdzie plemniki, jadra funkcjonuja, jak wykonac posiew nasienia? TURP to zwykla kastracja, taka jest prawda panowie ostrzegam wszystkich zastanowcie sie przed TURP i kto wam ma to wykonac okaleczony nie plodny zakazony zdzislaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zdzislaw Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 jestem rozgoryczony i rozpaczony po tym co mi zrobili, PVP, TURP zwykla kastracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adam Opublikowano 21 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 kiedy w sposob normany szpitale zaczną placic odszkodowania za fuszere jaka wykonuja ich pracownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wacek Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 jak teraz zyc kochac sie masturbowac kiedy miec wytryski kiedy po TURP NIE MAM WOGOLE EREKCJI? kto odpowie na to pytanie? jest jakis madry urolog? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurek Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 jak sie kochac, jak siemasturbowac kiedy nie ma erekcji po operacji prostaty? jak wykonać posiew nasienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość twoja ex Opublikowano 24 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Idz do psychiatry albo zakonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medic Help Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Dzień dobry. Jeżeli ktoś z Państwa uważa, że personel szpitala popełnił błąd w sprawie udzielenia Państwu pomocy bardzo proszę o kontakt pod mailem biuro@medichelp.pl. Pomagamy osobom, które stały się ofiarami błędów medycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Wizyta u doktora wskazana, tu znajdziesz zdjęcia chorób członka http://www.bolimnie.com/anatomia/penis-pracie-czlonek-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adiszachadi Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Lepiej niech idą lekarza Ci który nie trenują małego. Wg mnie walenie pałki jest normalne a większy niepokój dla mnie to właśnie brak sobie czasami porządnie zwalić pałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi