Gość Grzesiek Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Witam, Kilka dni temu moja 2,5 roczna córeczka *kręcąc się w kółko* upadła na meble, rękę... Nie widziałem tego upadku. Od tego czasu narzeka na ból w okolicach obojczyka, nie może podnieść ręki od powiedzmy kąta 90st. wzwyż, z powodu bólu. Byłem z nią u chirurga, wymusiłem RTG ramienia, które nie wykazało złamania, pęknięcia. Po oglądnieciu zdjęcia chirurg stwierdził, że to może przez wygięcie ręki przy upadku, wygięcie małych kości występuje ból i należy przy kąpieli rozruszać rękę, masować ją. Minął kolejny dzień a dziecko dalej narzeka na ból, nie chce ruszać ręką i ciągle płacze z bólu. wydaje mi się że kość obojczykowa jest jakaś podpuchnięta. Czy to może być związane z mięsniem, ścięgnami? Może naciągnęła ścięgna? Czy można stosować na to jakąś maśc przeciwbólową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzesiek Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Dodam tylko, że normalnie się bawi, rusza ręką do momentu jak trzeba ją podnieść do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Powinien Pan udać się do neurologa, być może jest to związane z uszkodzeniem nerwu podczas urazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi